多盈在线官网竞彩23球的概率

2019-8-05 09:58:59  出处:其他  作者:寸匠  

【乐橙国际官网 设计频道】2018年底冬天将近之时,我们有幸接到了一个北方的案子,设计方要为在企业厂区居住的高管和部分员工做一个综合性公寓建筑,从而解决企业厂区的生活问题。

At the end of 2018, in the winter, we were fortunate to have received a case from the North. The designer had to make a comprehensive apartment building for the executives and some employees living in the company's factory area to solve the life problems in the enterprise area.

这是CUN寸DESIGN首次接触综合性公寓,同时也是我们第一次从建筑设计、景观设计、室内设计、装置设计整体介入,所以项目在一开始就显得有趣却也充满挑战。

于是我们以建筑母体为设计圆心,从它开始展开整个功能布局,同时针对每个不同项进行思考和解决 。

由于将有接近200人住在这个家里,同时建筑还包含了一个餐厅、一个健身房、一个员工活动中心,所以完成有序排布和分流是需要思考的最重要的部分。

As there will be close to 200 people living in this home, the building also includes a restaurant, a gym, and an employee activity center. So it is most important to complete the orderly arrangement and diversion.

整体建筑呈现一个长条形,整个建筑轮廓显得平直无趣,也没有体量感。于是我们把本来就很主要的住宿区的几个不同导向的入口,结合入口编号做了设计,让巨大字母成为入口造型的同时也实现导引功能。同时,在住宿楼主入口的位置把墙面拉高,并做了新的雨棚让灰空间完成渐进式的导引。

The whole building presents a long strip, and the outline of the building is straight and boring, and there is no sense of volume. So we made a design with several differently oriented entrances to the originally important accommodation area, combined with the entrance number. Let the huge letters become the entrance shape while also completing the guiding problem. At the same time, the wall was raised at the entrance of the main building, and a new canopy was made to complete the gradual guidance of the ash space.

餐厅部分,我们拉长了远端的墙面,让它行成欢迎的态势,使整个建筑显得既有节奏,又不失统一性,分流明确。

In the restaurant section, we extended the far-end wall to make it a welcome situation. The whole building is rhythmic, without any uniformity, and is clearly diverted.

鞍山市地处中纬度松辽平原东南部边缘,属于温带季风性气候区。主要气候特点是:四季分明,雨热同期,干冷同季,降水充沛,温度适宜,光照丰富,大风、冰雹、旱涝、霜冻等灾害性天气在不同年份和季节均有不同程度的发生。

Anshan City is located at the southeastern edge of the Songliao Plain in mid-latitude and belongs to the temperate monsoon climate zone. The main climatic characteristics are: four seasons distinct, rain and heat in the same period, dry and cold in the same season, abundant precipitation, suitable temperature, rich light, severe weather such as wind, hail, drought, frost and frost have different degrees in different years and seasons.

结合地域特点, 鞍山的日照时间比较短,冬季比较冷,所以我们要做一个温度适宜的室内交互空间,让人们在室内有一个次级的大堂,从而能够加强人与人之间的链接和沟通时间,让整个公寓的互动性加强 。

Combined with regional characteristics, the sunshine time in Anshan is relatively short and the winter is relatively cold. So we have to do a room temperature interactive room, which will strengthen the link between people. Let people have a secondary lobby indoors, which can strengthen the link and communication time between people, and enhance the interaction of the whole apartment.

交互中庭完成后,整体是一个玻璃顶的阳光房空间。阳光虽然很好,但由于鞍山的空气质量也不是很好,所以四季的灰尘也是比较多,而且大部分时间阳光是一种直晒的形式,温度的控制和人们的舒适感并不是很好。我们运用交叉的X型造型,制作了整个空间的格栅系统。

When the interactive atrium is completed. The whole is a glass roof with a sun room. Although the sun is very good, the air quality in Anshan is not very good, so there are more dust in the four seasons. And most of the time the sun is a form of direct sunlight. The temperature control and the comfort of people are not very good. We use the cross X shape to make the grid system of the whole space.

首先形成了空间的气质,其次这种交叉型的x格空间像百叶窗一样,解决了整体空间的日照分散问题。同时,竖向的格栅也能把窗与窗之间的隐私做简单的屏蔽,这样的交互空间,让人感觉到的舒适度就得到了加强。在解决功能的同时,我们也塑造了空间的气质和形式。

First, the temperament of the space is formed. Secondly, the cross-type x-space is like a blind, which solves the problem of sunshine dispersion in the overall space. At the same time, the vertical grille can also simply shield the privacy between the window and the window, so that the interaction space makes people feel the comfort is strengthened. While solving the function, we also shaped the temperament and form of space.

这家企业并不只有一家工厂和上百名工人,在另外的地方,他们也会设置分厂。所以为了完成日后企业的标准化和节约设计以及施工成本,我们对公寓的房间进行了模块化的整合和精细化设计,这样每个房间的床和柜子的位置形成单独的功能和构架。

This company does not have a single factory and hundreds of workers. In other places, they will also set up a branch. Therefore, in order to complete the standardization and economical design and construction costs of the company in the future. We have modularized integration and refined design of the apartment's rooms. This is the case for each room. The location of the bed and cabinet forms a separate function and framework.

现场施工完成的时候,由家具工厂加工的构架也会来安装进房间,形成整个房间的睡眠系统。同时,在未来复制的过程中完全可以交由第三方工厂去生产,以加强企业空间的标准化和复制率。

When the site construction is completed. The frame processed by the furniture factory will also be installed into the room to form a sleep system for the entire room, and can be completely produced by a third-party factory in the future replication process. This strengthens the standardization of enterprise space and the efficiency of replication.

当设计完成的时候,甲方希望我们为这个空间加进一些灵魂的设计,于是我们结合企业的名字“腾龙”做了一条像龙一样的装置,把它挂在整个交互空间,形成一个流动的装置。这个装置是由风筝元素形成,运用最原始的元素设计,把它串联成一条长长的龙。当季节好的时候,风通过这个交互空间,整个装置那一片都会随之摆动,栩栩如生。风也参与了这个设计。

When the design is complete. Party A hopes that we will add some soul design to this space. So we combined the company's name "Tenglong" to make a dragon-like device. Hang it in the entire interactive space. Form a flowing device. This device is formed with elements of a kite. The most primitive element design, so that it is connected in series into a long dragon. When the season is good, the wind passes through this interactive space as a whole. The piece of the device will sway with it, lifelike. The wind also participated in this design.

我们并没有更多地关注材料与造型,所以设计不应该是强势表达,更大的价值应该在于隐形关注和无影存在,项目整体完成的时候也迎来了一场雪,映着雪景的傍晚,透过窗户延伸出来的温暖,希望能拥抱每一位在这里工作的人。

At the end of 2018, in the winter, we were fortunate to have received a case from the North. The designer had to make a comprehensive apartment building for the executives and some employees living in the company's factory area to solve the life problems in the enterprise area.

一层平面布置图

二层平面布置图

亚虎娱乐国际电子注册送彩金娱乐平台

Project Name|项目名称

鞍山神龙腾达工贸有限公司员工宿舍项目

proprietor|业主

鞍山神龙腾达工贸有限公司

Project location|项目区位

Liaoning|辽宁

Project area|项目面积

4300㎡

Chief designer|主案设计师

崔树、刘孝宇

Participating designers | 参与设计师

苗德宝,赵亚

Project completion|项目完工

2018.12|December2018

Main material|材料选择

水泥纤维板,铝板木纹转印,新中源墙地砖,木饰面

Photographer|摄影师

王厅、王瑾

主创设计师

Chief Designer

崔树

CUN寸DESIGN创始人

Founder

CUN DESIGN 寸品牌创始人

中国 80 后空间设计领军人物

2015 中国设计星全国总冠军

2016 INTERIOR DESIGN 中文版封面人物

中国设计星执行导师

中装协陈设艺术专家委员会专家委员

台湾两岸设计封面人物

作为一位 80 年代出生的设计师 身上充满了这个时代的符号, 集叛逆,个性,细致,严谨于一身 与当下最时尚的元素紧密相连“不做传统设计的奴隶, 不是审美趋势的附庸者;不断超越自己!”是他的信条, 代表着亚洲年轻设计师在世界范围内不断发声。

获得荣誉:

2018 年获得第十四届中国设计业十大杰出青年-光华龙腾奖

2018年获得Architecture PressRelease(APR)国际可持续建筑商业室内类别一等奖

2017 年同时获得红点与 IF 双项德国设计大奖

2017 年获得全球 Architizer A+ 设计奖

2017年Architizer A+Awards办公室-大众评审奖

2017 年获得意大利 A‘ Design 奖

2017 年获得台湾 TID 办公空间设计金奖

2017年获得 IDA 全球两项设计大奖

2017年获得美国室内设计Best of year奖项

2017年伦敦市设计金奖获得者

2017年获得APIDA亚太区室内设计大奖

2017年获得美国建筑设计奖

2017年受邀中国澳门大学进行“时代/成长/未来”设计主题分享

2016 年受邀请米兰设计周于意大利进行“Young/Design/Chinese”主题分享

2016 年受邀英国伦敦 Inchbald 设计学院进行 “从中国审美到世界设计”主题演讲

2016 年作为最年轻的设计分享嘉宾于北大百年讲堂进行《格调》主题分享

2016 年获得中国金堂奖最佳办公空间设计奖

2016 年成为最年轻获得 Andrew Martin 大奖的亚洲新面孔

2016 年获得美国 IIDA 全球卓越设计大奖

2016 年成为 40 UNDER 40 中国设计杰出青年

2016 年入选新浪中国室内设计新势力全国榜单

2015 年成为中国金堂奖年度新锐人物

筑巢奖评委导师

设计星执行导师

刘孝宇

CUN寸DESIGN设计总监

Design Supervisor

获得荣誉:

2011 环球设计大奖 2 项铜奖

2011 台湾国际装饰设计竞赛优异奖

2014 第十一届国际室内双年展

2015 香港设计师协会亚洲设计大奖优异奖

获得2016金堂奖办公间优秀作品奖

入围2016新浪新势力室内新锐设计师

CUN寸DESIGN

CUN寸DESIGN提出企业运营空间的名词概念,是国内首家结合艺术创意、科技办公、绿色办公等理念,完成企业办公效率最大化的空间设计团队,我们更是办公领域倡导趋势发展的先行者,每年都会发布对办公空间思考的最新趋势。

随着公司的发展,CUN寸DESIGN的设计作品从对空间设计的关注,逐渐延生到更广域的设计领域,近年CUN寸DESIGN关注和着力在帮助地产企业从产业布局根源上解决实际问题,以此来放大地产项目的商业价值。

因此,CUN寸DESIGN特别提出地产企业设计解决方法-【解法设计】,在设计前期,需要洞悉相关政策导向,结合自身发展诉求以及对标项目的运营特点,精准定位项目设计目的与任务。分析受众群体的消费趋势,构想搭建恰当的供需关系,打造引领行业发展动向的核心竞争力。

实施于设计当中,一方面,是贴合运营管理所需的空间规划,这是提升运管效率、降低运管成本的有效途径;同时,衡量受众的接受能力,有针对性的让空间视觉形式做先导,结合多维度相关设计艺术门类做出系统化的思考判断,在可控的建设成本中,重新定义惊艳的空间体验,放大项目核心特点,为行业发展树立标杆。

文字图片:CUN寸DESIGN

编辑排版:寸匠

 

责任编辑:tianshuang
公众号二维码
网友评论

热门乐橙国际娱乐

乐橙国际官网官方APP